Werkwijze

Vrijblijvende intake

Het kan een spannende stap zijn om uw interieur helemaal te veranderen. Om u zoveel mogelijk op uw gemak te stellen, zal de intake persoonlijk bij u aan huis gegeven worden! Daardoor kunt u in uw eigen omgeving blijven en wordt het gemakkelijker om uw wensen, eisen en behoeftes op een rij te zetten. Wij kunnen samen door de ruimte(s) heenlopen, waarbij u op deze manier duidelijk kunt aangeven wat u prettig vindt in de huidige situatie en wat nu de knelpunten zijn. Voel u ook zeker niet bezwaard als u vooraf al wat ideeën op heeft gedaan of voorbeelden heeft van wat u aanspreekt in een interieur. Alle elementen die tijdens de intake aanbod zijn gekomen, neem ik mee in het interieuradvies, waardoor er een ontwerp ontstaan wat op maat voor u gemaakt is. Voor deze afspraak neem ik graag de tijd om in het verdere proces zo efficiënt mogelijk te werk kan gaan en u verzekerd kan zijn van een advies wat naadloos aansluit op u en uw verwachtingen!

Voorlopig ontwerp

Een interieurontwerp ligt niet binnen een dag op tafel. Het is een proces wat tijd nodig heeft en vorm moet krijgen. Dit proces doe ik samen met u, het is immers uw interieur! Ik ga aan de slag met alles wat wij op papier hebben gezet tijdens de intake afspraak. Met al deze informatie maak ik een moodboard wat een visualisatie is van de uitstraling en het gevoel wat uw nieuwe interieur gaat krijgen. Vervolgens maak verschillende interieurontwerpen en interieuradviezen, waarnaar u inzicht krijgt van hoe de ruimte optimaal benut kan worden. Elk interieurontwerp heeft zijn eigen charmes en geven een indruk wat alle mogelijkheden zijn. Deze ontwerpen kom ik bij u thuis presenteren en zal u doen verbazen over hoe de ideeën in uw hoofd nu visueel in beeld zijn gebracht! Hier gaan we vervolgens samen over in gesprek. Tijdens deze afspraak lopen we alle elementen van de verschillende interieurontwerpen langs en heeft u de ruimte om uw gevoel en bevindingen met mij te delen. Dit is allemaal een stukje proces en de uitdaging is om met elkaar de zoektocht aan te gaan naar uw eigen identiteit in het interieur.

Definitief ontwerp

Na het vorige gesprek hebben we een concreet beeld van hoe het interieurontwerp gaat worden. Alles wat tijdens dit gesprek is behandeld, wordt meegenomen en uitgewerkt tot een definitief interieurontwerp. Alles wat u wilt, mooi vindt en het ontwerp eigen maakt, zijn samengevoegd en zo vormgegeven dat het een kloppend geheel is geworden. Al uw wensen, eisen en behoeftes zijn in het interieurontwerp verwerkt en de puntjes worden op de i gezet. In dit stadium van ons proces naar het perfecte interieurontwerp- en advies zijn alle plannen tot in detail uitgewerkt. U weet precies waar u aan toe bent en kunt vanaf nu aan de slag om over te gaan tot de realisatie van het ontwerp. Het definitieve ontwerp wordt aan huis aan u gepresenteerd en alle mogelijkheden voor de realisatie worden met u besproken.

+ Uitvoeringsplanning

Staat er een grote make-over van uw woning op u te wachten die veel planning vergt? Denk aan het laten leggen van een nieuwe vloer, het schilderen van alle wanden, het zetten van de nieuwe keuken, noem het maar op! Dit vraagt om een strakke planning en een goede communicatie met iedereen die helpt om uw droom interieur te realiseren. Bernadette Interieurontwerp- en Advies maakt een uitvoeringsplanning wanneer er welke werkzaamheden gedaan moeten worden en heeft contact met derden om te zorgen dat de planning behaald wordt. 

+ Shop till you drop

Vindt u het lastig om uw interieur zelf bij elkaar te shoppen? Bernadette Interieurontwerp- en Advies gaat graag met u mee om woonwinkels te bezoeken en de juiste meubels en accessoires te kiezen met de speciale shop till you drop begeleiding. Hierbij houdt u de regie, maar heeft u wel de begeleiding van iemand die expertice heeft en u helpt de juiste keuzes te maken. Zo voorkomt u dat u veel geld uitgeeft waar u later spijt van zal krijgen, dat is natuurlijk zonde. Misschien is dit wel hetgeen wat u nodig heeft om de stap te durven nemen en uw interieur compleet te restyelen!

+ Behangservice

De make-over van uw nieuwe interieur kan van start gaan! De eerste veranderingen worden benadrukt door een verassend behang als eyecatcher, of juist een renovlies behang die een stevige basis geeft aan de wanden van uw nieuwbouwwoning. Bernadette Interieurontwerp- en Advies ontzorgt u in het behangen van al uw wanden. Zo kunt u kiezen voor het interieurontwerp- en advies en een stuk uitvoering op hetzelfde adres. Dit scheelt een tussenpersoon en versoepelt het uitvoeringsproces. Kies ook voor deze service als u enkel de wanden bij u thuis wilt restylen!